← Tillbaka

Lady Balance

När du väljer kulör ska du tänka STORT, det finns mycket att tänka på. Nedan kommer lite tips!

 

  • Vilken kulör är snickerierna målade i? Är de färdigköpta vita är de sällan helt vita utan brukar vara i en gulvit ton som kallas 1453 Bomull även kallad S0502-y. Den vita behöver inte passa med alla kulörer eller tapeter så jämför och kolla.
  • Vad har du för kulörer i angränsande rum? Passar den nya kulören tillexempel till golv och möbler? Tänk på hur det blir när det kommer upp, tänk helhetsmässigt!
  • Provmåla! Det finns 1/2 liters provburkar att köpa, det är alltid lättare att kolla på kulören hemma. Tänk på att måla den på en skiva så du kan flytta runt den i rummet och jämföra i alla ljusen!
  • Tänk på vilken glans du vill ha.  Ju mörkare kulör du väljer desto mattare vägg bör du ha tycker jag, då glansigare väggar upplevs plastigare och inte lika sobra. Kulörer som är målade i matta ytor som tillexempel med Lady Pure Color upplevs däremot exklusivare och får en helt annat djup.
  • Det är snyggt med kontraster! Måla väggen i en mattare, mörkare kulör och snickerier i en blank, ljusare färg så får du snygga kontraster!

 

 

BloGGGGG
Välkommen in om du behöver hjälp med inspiration till dina ”nya” rum!