← Tillbaka

Napoleongrillar

Vi har allt ni behöver för en lyckad grillkväll, här kommer ett tips på en god hamburgare!

 

HAMBURGARE

Recept för 6 personer

Marinad

  • 1.4 kg malen ryggbiff
  • 60 ml grillsås
  • 30 ml (2 msk) grillkrydda
  • 1 silverlök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 15 ml (2 msk) hackad färsk persilja
  • 15 ml (1 msk) Dijonsenap
  • Grillkrydda efter smak
  • 12 färdigstekta baconskivor
  • 6 skivor lagrad cheddar
  • 6 hamburgerbröd
  • 125 ml smält smör

Gör så här

Blanda malen ryggbiff, grillsås, 30 ml grillkrydda, lök, vitlök, persilja och dijonsenap i en skål. Blanda väl, använd händerna.

Forma 12 jämnstora biffar, ungefär 100 g i varje, 1,25 cm tjock. Placera biffarna på en bakpappersklädd bricka, tack över och ställ i kylskåp minst en timme så att köttet får vila.

Förvärm grillen till medelhög värme.

Pensla varje biff med olja och krydda med grillkrydda efter smak. Grilla burgarna i 4 till 5 minuter per sida för medium-well. Flytta burgarna till övre gallret och toppa varje burgare med 2 skivor bacon
och en skiva cheddar. Stäng locket och låt osten smälta och baconen bli varma under cirka 1 minut.

Pensla den skurna sidan av hamburgerbröden med smält smör och grilla med smörsidan till de är spröda och gyllenbruna. Ta bort bröden från grillen, placera en burgare på varje bröd och garnera med tomat,
sallad och skivad lök, toppa med den andra halvan av brödet.

Servera genast med pommes frites eller coleslaw och din bästa BBQ Sås!

 

Smaklig måltid! Mer recept och tillbehör hittar du på http://www.napoleongrillar.se/grillbloggen/